Färjestad utslaget – på ”guld-dagen”

(19102) Färjestaddepp

Publicerad: 14 april 2021

Det är på dagen exakt tio år sedan Färjestad tog sitt senaste guld.

Nu är det inte lika muntert i Karlstad när lagets säsong är över efter 3–4 mot Växjö i femte (!) perioden – totalt 0–4 i matcher.

Färjestad inledde med två blytunga och knappa förluster i Småland och hamnade snabbt i 0–2-underläge i kvartsfinalserien.

Efter det orkade inte värmlänningarna resa sig.

Men det började bra i kvällens fjärde match mot Växjö. Pontus Widerström snodde pucken efter en snabb omställning och i ett två-mot-ett-läge valde han att skjuta själv, rakt in i nät, fram till 1–0.

Men glädjen blev kortvarig.

Innan den första periodpausen var över hade Växjö vänt på matchen efter mål av Emil Pettersson och Pontus Holmberg.

När sedan Fredrik Karlström sköt 1–3 till smålänningarna i upptaken av mellanperioden kändes det i närmast klart.

Men Färjestad vägrade att ge sig.

Widerström reducerade med sitt andra mål – och första gången någonsin med två poäng i en slutspelsmatch – ioch sedan var det dags för slutspelets poängkung, Per Åslund, att kvittera.

Det tog matchen till förlängning.

Sedan en till.

Till slut fick vi ett avgörande.

Fyra minuter in andra förlängningsperioden forcerade Fredrik Karlström in 4–3-pucken med en backhand i slottet.

Färjestad kan nu se tillbaka på en tung säsong. Klubben gjorde sin sämsta grundserie på 50 år, har endast tagit sig förbi kvartsfinal en gång på de sju senaste säsongerna.